Svět knihy a Humbook stage

Nedávno jsem vydala článek o letošním Humbook festu, který najdete zde. V článku jsem shrnula, co zatím o chystané akci víme. Dnes Vám přináším článek o Humbook stage, která se uskuteční v sobotu 12.5. v rámci veletrhu Svět knihy. Stage bude mít na Světě knihy svůj program, který bych Vám teď ráda představila.

Program startuje v 10:30 hodinovou besedou "Křížem krážem komiksem". Jedním z letošních témat Světu knihy je komiks, takže tahle beseda je celkem aktuální. Mezi pozvanými autory jsou Martin Šinkovský a Petr Novák. Dozvíme se jak vznikají komiksy. Co bylo dřív - obrázek nebo text? A kam se chodí na nápady, či co měli známí autoři za známky z výtvarky.

Další je na řadě diskuze na téma LGBT literatury. Diskutovat o všech podobách lásky se začne v 11:45.  Je jedno zda máte rádi holky, nebo kluky a nebo zda je Vám to úplně jedno. Vztahy nejsou vždy procházka růžovou zahradou, obzvlášť když vás čeká třeba takový coming out. Pokud Vás zajímá jak autoři reflektují LGBT tématiku ve svých knihách a chcete dostat tip na další literaturu, rozhodně si nenechte tuhle diskuzi ujít. Přítomní autoři budou Theo Addair, Martin Bečan a knižní blogger Jakub Pavlovský.

Moje kamarádka Martina Krausová (blog, instagram) se bude účastnit diskuze, která začíná ve 13 hodin. Diskutovat budou knižní blogeři a redaktoři. Zajímalo vás někdy, proč je obálka taková jaká je? Proč je název knihy přeložen takhle? Vydají tuhle knihu? A kde a jak knihy k vydání hledají a vybírají? Těšit se můžete na redaktory Petra Eliáše z CooBoo, Jiřího Štěpána z Hostu, Janu Balharovou z Yoli. Spolu s Martinou se objeví Markéta Forejtová a Marianna Barčíková.

Ve 14:45 poběží beseda na téma "Jak mi vydali knížku". Stát se spisovatelem je sen nejednoho z nás čtenářů. Jaké to je, když vám vydají knihu? Jak těžké je najít námět, čas na psaní a posléze taky nakladatele? A jaká překvapení - pozitivní i negativní - potkaly na cestě za splněným snem čtveřici talentovaných nováčků naší literární scény - Alžbětu Bílkovou (Fragment), Pavla Bareše (Host), Annu Musilovou (YOLI) a Mirku Varáčkovou (Booklab). Rovněž proběhne křest knih Mirky Varáčkové a Alžběty Bílkové a proběhne vyhlášení soutěže Hvězda inkoustu, kterou pořádá Fragment.

Na závěr programu nás v 16 hodin čeká setkání s jedním z nejoblíbenějších českých youtuberů. Ovšem! Mám na myslí Kovyho, který nám prozradí, co v jeho knize nebylo a bude se podepisovat.

Pokud jsem Vás nalákala, nezapomeňte událost sledovat na facebooku zde a dát vědět přátelům, že se zúčastníte. Doufám, že se na Humbook stage potkáme. 

Komentáře

Okomentovat

Popular Posts